Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί αφού διαφωνώ με τη κυβέρνηση θα κατέβω στη συγκέντρωση.



Ακούσατεεεε ακούσατεεεε!Εκτακτο παράρτημα!Ειπαμε όχι στους εταίρους και ούτε τσουνάμι ούτε σεισμός!
Κάπως ετσι αντιμετώπισε ο κόσμος τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετα απο το έκτακτο Eurogroup και τη σύνοδο κορυφής.
Βλέπεις όταν επι 5 χρόνια είσαι στο γύψο,ένα μικρό τέντωμα ελευθερίας φαντάζει βάλσαμο.
Ο λαός δεν θέλει βίαιες συγκρούσεις,τουλάχιστον όχι ακόμα,ούτε να διακινδυνεύσει θέλει τη βολή του,για αυτό άλλωστε και ανέχτηκε όσα ανέχτηκε την τελευταία πενταετία.
Και γιατι ξαφνικά έφυγε απο τα κόμματα της μεταπολίτευσης και στράφηκε στο ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή λειτούργησε το αρχέγονο αίσθημα της αυτοσυντήρησης και βόλευε κιόλας...
Ενα κόμμα προερχόμενο απο τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς αλλα με πιο σοσιαλδημοκρατικού τύπου ρητορική ήχησε καλύτερα στα αυτιά του mainstream ψηφοφόρου.
Ενός ψηφοφόρου που με τον ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει οτι παίζει το τελευταίο του χαρτί της αναίμακτης αλλαγής.
Γιατι ο ψηφοφόρος αυτός ξέρει,πως αν αποτύχει και αυτή του η επιλογή,θα έχει δυο λύσεις: ή να επαναστατήσει με ότι αυτό συνεπάγεται,ή να κάτσει στα αυγά του με ότι αυτό συνεπάγεται...
Βέβαια αυτό που φοβάται πιο πολύ ειναι οτι θα κάτσει στα αυγά του ευελπιστώντας κάποιος άλλος να βγει να πολεμήσει για τα συμφέροντα του...
Πρεπει να κατέβουμε στο Σύνταγμα όσοι δεν συμφωνούμε με τη κυβέρνηση και δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ,για να δείξουμε πως δεν πρέπει κανείς να φοβάται,πως αν κι αυτή η κυβέρνηση κάποια στιγμή αφήσει το λαό ξεκρεμαστο,αυτός ο λαός μπορεί να ποντάρει στον εαυτό του.
Να δείξουμε προς την κυβέρνηση πως ο κόσμος είναι εδώ όχι μονο για να επικροτεί αλλά και για να πιέζει,να ελέγχει και να ασκεί αντιπολίτευση.
Επι της ουσίας δεν ειναι συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση αλλα συγκέντρωση υπέρ μιας χώρας και ενός λαού που υποφέρει και μπορεί να γίνει και ενα σημείο συνάντησης ανταλλαγής απόψεων και ευκαιρία για κάποιους να αντιληφθούν διαφορετικά την πολιτική.
Κλείνοντας θέλω να πω πως με αφορισμούς δεν κερδίζεις τίποτα,αν διαφωνείς με το κυβερνητικό σχήμα (όπως κι εγώ άλλωστε) κατέβα κι εσύ και μίλα στους συμπολίτες σου εκεί που ειναι μαζεμένοι,άκουσε τους και μίλησε τους,πολλοί απ αυτούς δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν,δεν ξέρουν συνθήματα και ίσως κατέβηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους σε μια συγκέντρωση,καλωσόρισε τους λοιπόν στους δρόμους και τις πλατείες της δημοκρατίας...
Και ποτε ξανά μην αφήσεις αυτούς τους δρόμους και αυτές τις πλατείες στους φασιστες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου