Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καλό βόλι.



Εκλογές λοιπόν και πάλι.
Ο πάνσοφος ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να διαλέξει τον σωτήρα του,τον προσωπικό του σωτήρα,γιατί για τον έλληνα με τη λαμπρή αυτή ιστορία του,που με περηφάνια διαλαλεί,ισχύει το ρητό "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".
Τον εαυτούλη του κοιτά σχεδόν πάντα,όχι όλοι σίγουρα,αλλα ο μέσος έλληνας αυτό κάνει και αν κάποιος πιο ευαίσθητος,πιο αγνός και αλληλέγγυος παλέψει για τον διπλανό του αμέσως θα φορτωθεί τις ταμπέλες:ανεπιθύμητος και επικίνδυνος.
Γιατί ο Κυρ Παντελης,ο "έντιμος άνθρωπος" που περιγράφει με τόση ακρίβεια ο Τζαβέλλας στο τραγούδι του,νοιάζεται μονο για τον παρά,για το πετσί...
Κρίμα όμως,κρίμα γιατι αυτός εδώ ο τόπος έχει γεννήσει ανθρώπους τεράστιους,ιδέες και οράματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν όχι μονο τη χώρα αλλα και τον κόσμο ολόκληρο.
Η ατυχία ήταν οτι αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν εδώ και εξέφρασαν τις ιδέες τους εδώ,σε αυτόν τον αφιλόξενο τόπο,αφιλόξενο μονο για όποιον βέβαια ξεπερνά κατα πολυ τη μετριότητα και ξεχωρίζει.
Εδώ πέρα άμα είσαι μέτριος,ρουφιανακος,γλυφτρακος και ησυχουλης,έχεις την ασφάλεια σου,δε σε πειράζει κανείς ,είσαι καλοδεχουμενος και αν ξυπνήσεις και λίγο και γίνεις λίγο λαμόγιο ή και πολυ λαμόγιο,αλλά λαμόγιο απ αυτά που βοηθούν το σύστημα τότε θα πας πολυ μπροστά.
Μη τυχόν όμως κάνεις το λάθος και αποκτήσεις μια ποιότητα ως άνθρωπος και μια παιδεία όσο μεγαλώνεις,γιατι κακομοίρη μου την εβαψες,οι μέτριοι καραδοκούν και επειδή η ηλιθιότητα ειναι τρομερά επικίνδυνη θα θελήσουν να σε εξοντωσουν.
Σ´αυτήν εδώ τη χώρα άλλωστε,οι ήρωες της λοιδορήθηκαν,φυλακίστηκαν,βασανίστηκαν και  κυνηγήθηκαν μέχρι και τα εγγόνια τους.
Σκεπτόμενος όλα αυτά θα πάω κι εγώ να ψηφίσω,θα ψηφίσω όχι για να σωθώ,ούτε και για να σώσω,θα ψηφίσω γιατι είμαι υποχρεωμένος ηθικά να μαυρίσω τους μέτριους,να προσπαθήσω έστω και με αυτή τη μια ψήφο να πετάξω έξω απο την καθημερινότητα μου όλους αυτούς τους απίστευτα γελοίους και επικίνδυνους τύπους που κάποιοι άλλοι μου έχουν φορτώσει στη πλάτη απο τότε που γεννήθηκα.Πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί,πρέπει να ξεμπερδέψουμε ώστε να εχουμε την ευκαιρία να τους καθίσουμε στο σκαμνί.
Πρέπει επιτέλους να βαδίσουμε έστω και τα πρώτα μας βήματα προς μια άλλη κοινωνία,ανθρώπινη...
Ας διαβάσουμε λιγο το παρακάτω απόσπασμα και ας αναλογιστούμε τι ειναι αυτό που δε δουλεύει καλά,τι ειναι αυτό που μας κρατά πίσω:

"Η περιουσία που βρίσκεται στα χέρια του 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, θα ξεπεράσει το 2016 εκείνη που κατέχει το υπόλοιπο 99%, ανακοίνωσε η βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, ενόψει της έναρξης των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Νταβός, που θα γίνει από τις 21 έως 24 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, το μερίδιο της περιουσίας που κατέχει το 1% παγκοσμίως διαμορφώθηκε στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και θα ξεπεράσει το 50% το 2016!"

Ας ξεκινήσει κάτι λοιπόν,έστω ελάχιστο...εξάλλου για τη φωτιά μια σπίθα μονο αρκεί...

Καλό βόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου