Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα Όσκαρ για τους γονείς...



Πάνε και τα φετινά Χριστούγεννα,φύγαν άρον άρον λες και βιαζόντουσαν οι μέρες να περάσουν,σα να μη τα θέλαμε και τόσο πολύ...και πως να τα θέλουμε αφού πλέον όλο και πιο πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.

Γονείς απολυμένοι,χρεωμένοι και απογοητευμένοι είχαν άλλο ένα βάρος,να υποδυθούν στα μικρά παιδιά τους ότι είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια και να προσπαθήσουν να μη τους λείψει τίποτα.
Τι βραβεία Όσκαρ και χρυσοί φοίνικες;
Αυτοί οι γονείς αξίζουν πολλά παραπάνω,έκαναν στην άκρη τα θέλω τους,την απογοήτευσή τους,το στρες και το άγχος,φόρεσαν το καλύτερο τους χαμόγελο και προσπάθησαν να χαρίσουν στα παιδιά τους τα καλύτερα Χριστούγεννα. 
Παρά τη σωματική και ψυχολογική κούραση τα πήγαν βόλτα να δουν τις πόλεις τους στολισμένες,τους ψώνισαν ότι πραγματικά μπορούσαν και ακόμα παραπάνω και τους χάρισαν τις πιο ζεστές αγκαλιές τους.
Γιατί αυτά τα παιδιά είναι ίσως ο μόνος λόγος που τους έχει μείνει ώστε να βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν,να παλεύουν για κάτι καλύτερο,να μη το βάζουν κάτω.
Τους έβλεπα στο δρόμο με τα παιδιά τους και από τον τρόπο που τα κοίταζαν όταν αυτά έπαιζαν ή χάζευαν βιτρίνες με παιχνίδια,καταλάβαινα πως οι άνθρωποι αυτοί κάτω από το ευγενικό τους χαμόγελο κουβαλάνε χίλια προβλήματα που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μεταδώσουν στην οικογένειά τους.
Υποδύονται τον μπαμπά ή την μαμά πρότυπο,τον μπαμπά ή την μαμά που κάνει τα παιδιά του ευτυχισμένα και περήφανα,ίσως γιατί και οι ίδιοι θυμούνται τα δικά τους παιδικά χρόνια και ξέρουν πόσο σημαντικές είναι αυτές η μέρες για τους μπόμπιρες.
Αυτοί λοιπόν οι γονείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων,για την προσπάθεια που καταβάλουν,για τη στάση που κρατάνε και για την αγάπη που δίνουν,μια αγάπη που τους κάνει να υποδύονται κόντρα ρόλο και να κερδίζουν Όσκαρ ανθρωπιάς,όμως το πιο βασικό που κερδίζουν και είναι ανεκτίμητο είναι το χαμόγελο των παιδιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου